Remuláda z ředkviček a kedluben
- tkubickova
- 16. 2. 2024
- Minut čtení: 1
Ředkvičky, kedlubny, nebo klidně i celer a mrkev vyniknou v téhle remuládě ze zbytků majonézy a láku z okurek. Směs můžete jíst jako salát nebo využít na chlebíčky.
Suroviny:
zbylá majonéza ze skleničky (cca 2 lžíce)
2 lžíce olivového oleje
5 lžic láku z okurek (nebo 2 lžíce citronové šťávy)
½ lžičky soli
1 stroužek česneku
½ malé cibule Zbylé suroviny
2 kedlubny
2 svazky ředkviček
1 červená cibule.

Postup:
Krok 1: Připravíme si remuládu
Všechny suroviny přidejte do skleničky se zbylou majonézou, zašroubujte víčko a důkladně protřepejte. Hotovo! Co dál?
Krok 2: Oloupáme kedlubnu a zeleninu důkladně omyjeme
Na oleji zpěníme cibuli a přidáme na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu a chvilku společně restujeme.
Krok 3: Zeleninu nakrájíme na tenké plátky
a následně na co nejtenčí hranolky. Cibulku nakrájíme najemno.
Krok 4: Zeleninu dáme do mísy
přidáme dressing a důkladně promícháme
Krok 5: Remuládu necháme chvíli uležet v lednici před podáváním.
Dobrou chuť
Velmi jednoduchý recept, kterým potěšíte nejen svoje bříško, ale i vašich blízkých. Sdílejte recept na sociálních sítích, aby se o něm dozvěděli i vaši přátelé.
Comments