top of page

Remuláda z ředkviček a kedluben

  • tkubickova
  • 16. 2. 2024
  • Minut čtení: 1

Ředkvičky, kedlubny, nebo klidně i celer a mrkev vyniknou v téhle remuládě ze zbytků majonézy a láku z okurek. Směs můžete jíst jako salát nebo využít na chlebíčky.


Suroviny:

  • zbylá majonéza ze skleničky (cca 2 lžíce)

  • 2 lžíce olivového oleje

  • 5 lžic láku z okurek (nebo 2 lžíce citronové šťávy)

  • ½ lžičky soli

  • 1 stroužek česneku

  • ½ malé cibule Zbylé suroviny

  • 2 kedlubny

  • 2 svazky ředkviček

  • 1 červená cibule.



Postup:


Krok 1: Připravíme si remuládu

Všechny suroviny přidejte do skleničky se zbylou majonézou, zašroubujte víčko a důkladně protřepejte. Hotovo! Co dál?


Krok 2: Oloupáme kedlubnu a zeleninu důkladně omyjeme

Na oleji zpěníme cibuli a přidáme na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu a chvilku společně restujeme.


Krok 3: Zeleninu nakrájíme na tenké plátky

a následně na co nejtenčí hranolky. Cibulku nakrájíme najemno.


Krok 4: Zeleninu dáme do mísy

přidáme dressing a důkladně promícháme


Krok 5: Remuládu necháme chvíli uležet v lednici před podáváním.

Dobrou chuť

Velmi jednoduchý recept, kterým potěšíte nejen svoje bříško, ale i vašich blízkých. Sdílejte recept na sociálních sítích, aby se o něm dozvěděli i vaši přátelé.

 
 
 

Comments


bottom of page