Chřestový salát
- tkubickova
- 16. 2. 2024
- Minut čtení: 1
Aktualizováno: 30. 4. 2024
Tento salát vás překvapí svojí jemnou chutí syrového chřestu. Do zálivky spotřebujete i tužší konce, které by jinak skončily v koši.
Suroviny:
100 ml citronové šťávy
1 šalotka
1 lžička hořčice
1 malý stroužek česneku
1 lžička třtinového cukru
sůl
pepř
6 lžic oleje z vlašských ořechů
600 g zeleného chřestu
1 lžička bio citronové kůry
50 g vlašských ořechů
1 hrst čerstvého kopru
4 vejce
50 ml octa

Postup:
Krok 1: Omytý chřest zbavíme dřevnatých konců
a ty vložte do mixéru. Do mixéru přidejte 60 ml citronové šťávy, pokrájenou šalotku, hořčici, česnek, cukr, půl lžičky soli a pepř podle chuti. Rozmixujte a průběžně do dresinku přidávejte olej z vlašských ořechů.
Krok 2: Chřest pomocí škrabky oloupáme
Pomocí škrabky na zeleninu loupejte podélně stonky chřestu tak, aby vznikly dlouhé stuhy. Přesuňte do velké mísy, osolte a zakapejte citronovou šťávou z půlky citronu. Lehce promíchejte.
Krok 3: Zakapáme dressingem
Chřest bohatě zakapejte dresinkem, ozdobte nadrobno nastrouhanou citronovou kůrou, praženými a pokrájenými vlašskými ořechy a koprem.
Krok 4: Připravíme si pošírované vejce na ozdobu
Pokud se bojíte nezdaru, uvařte si vejce na tvrdo či poloměkkou. U správně uvařeného vejce totiž nesmí žloutek ztuhnout, musí zůstat tekutý. Až na talíři pošírované vejce osolíme, popřípadě ochutíme pepřem nebo bylinkami
Dobrou chuť
Velmi jednoduchý recept, kterým potěšíte nejen svoje bříško, ale i vašich blízkých. Sdílejte recept na sociálních sítích, aby se o něm dozvěděli i vaši přátelé.






Komentáře