top of page

Chřestový salát

  • tkubickova
  • 16. 2. 2024
  • Minut čtení: 1

Aktualizováno: 30. 4. 2024

Tento salát vás překvapí svojí jemnou chutí syrového chřestu. Do zálivky spotřebujete i tužší konce, které by jinak skončily v koši.


Suroviny:

  • 100 ml citronové šťávy

  • 1 šalotka

  • 1 lžička hořčice

  • 1 malý stroužek česneku

  • 1 lžička třtinového cukru

  • sůl

  • pepř

  • 6 lžic oleje z vlašských ořechů

  • 600 g zeleného chřestu

  • 1 lžička bio citronové kůry

  • 50 g vlašských ořechů

  • 1 hrst čerstvého kopru

  • 4 vejce

  • 50 ml octa


ree

Postup:


Krok 1: Omytý chřest zbavíme dřevnatých konců

a ty vložte do mixéru. Do mixéru přidejte 60 ml citronové šťávy, pokrájenou šalotku, hořčici, česnek, cukr, půl lžičky soli a pepř podle chuti. Rozmixujte a průběžně do dresinku přidávejte olej z vlašských ořechů.


Krok 2: Chřest pomocí škrabky oloupáme

Pomocí škrabky na zeleninu loupejte podélně stonky chřestu tak, aby vznikly dlouhé stuhy. Přesuňte do velké mísy, osolte a zakapejte citronovou šťávou z půlky citronu. Lehce promíchejte.


Krok 3: Zakapáme dressingem

Chřest bohatě zakapejte dresinkem, ozdobte nadrobno nastrouhanou citronovou kůrou, praženými a pokrájenými vlašskými ořechy a koprem.


Krok 4: Připravíme si pošírované vejce na ozdobu

Pokud se bojíte nezdaru, uvařte si vejce na tvrdo či poloměkkou. U správně uvařeného vejce totiž nesmí žloutek ztuhnout, musí zůstat tekutý. Až na talíři pošírované vejce osolíme, popřípadě ochutíme pepřem nebo bylinkami


Dobrou chuť

Velmi jednoduchý recept, kterým potěšíte nejen svoje bříško, ale i vašich blízkých. Sdílejte recept na sociálních sítích, aby se o něm dozvěděli i vaši přátelé.

 
 
 

Komentáře


bottom of page