Zeleninový Boršč
- tkubickova
- 16. 2. 2024
- Minut čtení: 1
Nevíte jak použít červenou řepu a recept, kde uplatníte co nejvíce kořenové zeleniny? Boršč bude pro vás pravou volbou.
Suroviny:
Přibližně 2,5 l
2 cibule,
kořenovou zeleninu,
brambory,
červenou řepu,
rajčata (mohou být i z konzervy),
hlávkové zelí,
koření – bobkový list, celý pepř, nové koření, mletou červenou papriku.

Postup:
Krok 1: Předvaříme si řepu (1 hod)
Zaprášíme červenou paprikou a podlijeme
trochou vody. Přidáme spařená rajčata, spařené zelí, brambory a koření. Poté nakrájíme
červenou řepu a přidáme ke změklé zelenině. Podle potřeby dochutíme solí a pepřem.
K podání: kysaná smetana, zelená petrželka nebo kopr
Krok 2: Zpěníme cibuli
Na oleji zpěníme cibuli a přidáme na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu a chvilku společně restujeme.
Krok 3: Zaprášíme zeleninu červenou paprikou
a podlijeme trochou vody.
Krok 4: Přidáme spařená rajčata nebo ta z konzervy
přidáme zelí, brambory a ostatní koření. Poté nakrájíme červenou řepu a přidáme ke změklé zelenině. Podle potřeby dochutíme solí a pepřem.
Krok 5: Podáváme s kysanou zeleninou, petrželkou nebo koprem
Dobrou chuť
Velmi jednoduchý recept, kterým potěšíte nejen svoje bříško, ale i vašich blízkých. Sdílejte recept na sociálních sítích, aby se o něm dozvěděli i vaši přátelé.
Comments