top of page

Zeleninový Boršč


Nevíte jak použít červenou řepu a recept, kde uplatníte co nejvíce kořenové zeleniny? Boršč bude pro vás pravou volbou.


Suroviny:

Přibližně 2,5 l

  • 2 cibule,

  • kořenovou zeleninu,

  • brambory,

  • červenou řepu,

  • rajčata (mohou být i z konzervy),

  • hlávkové zelí,

  • koření – bobkový list, celý pepř, nové koření, mletou červenou papriku.



Postup:


Krok 1: Předvaříme si řepu (1 hod)

Zaprášíme červenou paprikou a podlijeme

trochou vody. Přidáme spařená rajčata, spařené zelí, brambory a koření. Poté nakrájíme

červenou řepu a přidáme ke změklé zelenině. Podle potřeby dochutíme solí a pepřem.

K podání: kysaná smetana, zelená petrželka nebo kopr


Krok 2: Zpěníme cibuli

Na oleji zpěníme cibuli a přidáme na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu a chvilku společně restujeme.


Krok 3: Zaprášíme zeleninu červenou paprikou

a podlijeme trochou vody.


Krok 4: Přidáme spařená rajčata nebo ta z konzervy

přidáme zelí, brambory a ostatní koření. Poté nakrájíme červenou řepu a přidáme ke změklé zelenině. Podle potřeby dochutíme solí a pepřem.


Krok 5: Podáváme s kysanou zeleninou, petrželkou nebo koprem

Dobrou chuť

Velmi jednoduchý recept, kterým potěšíte nejen svoje bříško, ale i vašich blízkých. Sdílejte recept na sociálních sítích, aby se o něm dozvěděli i vaši přátelé.

 
 
 

Comments


bottom of page